недеља, 27. април 2008.

SRBIJA U SVETSKOJ GRUPI!!!


Srbija je,kao što i zaslužuje konačno u svedskoj federation grupi! Dugo je naša zemlja bila izvan ovog takmičenja, ali su je naše igračice vratile.

U Hrvatskoj, gde su se mečevi igrali došlo je do neočekivane situacije! Kao i prošle godine, Ana Ivanović nije mogla da izađe na teren jer je iznenada dobila povišenu temperaturu i osećala slabost. Umesto nje, protiv Jelene Kostanić Tošić, zaigrala je naša treća teniserka Ana Jovanović. Nismo se mnogo nadali pobedi jer je Ana ipak tek 268. igračica na svetu, a Hrvatica 155., ali je Ana napravila zaista veliko iznenađenje, i savladala je hrvatsku reprezentativku sa 20 u setovima, po setovima 6:4 i 7:5. Ona je samo dokazala da nije naša država samo u rukama Ane Ivanović već da ima i drugih teniserki sa kvalitetima.

Drugi meč u Hrvatskoj igrala je Jelena Janković koja je vrlo ponosno zaigrala za svoju zemlju. Njena protivnica je bila najbolja hrvatska igračica Nika Ožegović. JJ se nije mnogo mučila i savladala je rezultatom 2:0, po setovima 6:1 i 6:2. Posle ove pobede Jeca je izjavila: " Nisam potcenjivala protivnicu ni u jednom trenutku. Kvalitet je očigledno bio na mojoj strani i to je presudilo".

Trećeg dana Ana Ivanović je smogla snage i izašla na teren. Protivnica joj je takođe bila Ožegovićeva, ali je Ana za razliku od Jece imala poteškoća sa njom. Prvi set je jedva dobila rezultatom 7:5, dok je u drugom setu Nika pružala nešto manji otpor tako da je Ana pobedila sa 6:1.

Ostali mečevi nisu više bitni i ne zna se ko će izaći na teren ali je JJ izrazila veliku želju da po drugi put zaigra. Mislim , šta reci nego da se vidi ko je pravi patriota...

AUTOR ANĐELA KELE

Нема коментара:

Powered By Blogger