субота, 26. април 2008.

ĐOKOVIĆ PREDAO MEČ FEDERERU


Niko, pa ni on sam nije očekivao da će usled problema sa disanjem morati da preda meč svom protivniku. Na teren je izašao vrlo raspoložen i nasmejan i niko nije primećivao znake slabosti pri disanju. Da li je to prouzokovano umorom, ne zna se, ali je jasno da Srbija neće imati svog predstavnika u finalu Monte Karla.

Prvi set je bio vrlo napet, i Nole i Federer bili su vrlo koncentrisani tako se nije ni videla razlika među njima. Federera je malo bolje služio servis i tako da oduzeo jedan servis svom protivniku i osvojio taj set rezultatom 6:3. Drugi set, Novak je počeo agresivnije i sa više voleja je osvajao poene, ali se i Federer dobro branio. Pri rezultatu od 3:2 za Švajcarca, Novak mu je prišao i rekao da predaje meč. Izraz njegovog lica jasno je govorio da nema snage da nastavi da se bori. Rodžer je na to izjavio da ne voli da dolazi do pobede na takav način, već da više voli da zaista pokaže da je bolji od Novaka. Možda će imati priliku na turnirima koji slede.

U finalu Švajcarac će se sastati sa kraljem šljake Rafaelom Nadalom koji je savladao Nikolaja Davidenka 2:0, po setovima 6:3 i 6:2.

Novak je ipak dobio neke poene na ATP listi jer mu je ovo prvo četvrt finale, ali neće moći da pretekne Nadala, bar za sada.

AUTOR JULIJA MILOŠEVIĆ

Нема коментара:

Powered By Blogger