среда, 2. април 2008.

WTA TURNIR U BEOGRADU !!!



KONAČNO!Predsednik Teniskog saveza Srbije, Boba Živojinović ispunio je obećanje da će Beograd od sledeće godine postati domaćin WTA turnira čiji će nagradni fond za najbolje iznositi fantastičnih 750 000 dolara!


Na ovom prestižnom teniskom turniru pojaviće se neke od najvećih zvezda ovog sporta, a to su pre svih naše sjajne devojke ANA IVANOVIĆ i JELENA JANKOVIĆ! Njih dve će imati privilegiju da biraju koji im termin za održavanje turnira najviše odgovara, a ponuđen je oktobar i februar. Turnir će se igrati na tvrdoj podlozi, na zatvorenim terenima u Beogradskoj areni! Organizatori turnira garantuju da će sve biti na zavidnom nivou kako bi se isunila očekivanja učesnika i publike. Naš Teniski savez ne ulazi u organizaciju ovog turnira bez iskustva jer su predstavnici Saveza organizovali i Dejvis kup. Mečevi će se igrati na tri terena, a osim njih biće postavljeni i tereni za treninge, svlačionice, štandovi, loža za VIP goste, press centar,itd.


Jedva čekamo nadmetanje tenisera i teniserki u našoj prestonici! Nemamo često priliku da bodrimo teniske asove na domaćem terenu i unapred se zahvaljujemo Teniskom savezu što će nam to uskoro omogućiti!!!


VIDIMO SE U ARENI...
AUTOR JULIJA MILOŠEVIĆ

USPEH JELENE I JANKA





Popularna JJ plasirala se u četvrtfinale turnira masters serije u Majamiju, o kome vas redovno izveštavamo. Jelena je savladala Kineskinju Ji Zeng, u dva seta (6:4 i 7:5), mada se ne može reći da joj je posao bio lak jer je Ji Zeng napravila veliko iznenađenje savladavši sjajnu Ameli Morezmo. U prilog tome govori podatak da je meč za plasman u polufinale trajao sat vremena. Jankovićeva sada ima priliku da se plasira i u polufinale masters turnira ali da bi to učinila najpre mora pobediti Elenu Dementijevu, koju je savladala tri puta u odigranih pet mečeva.


Jeco, nadamo se da ćeš i šesti meč završiti pobedom !






Janko Tipsarević takođe je veoma uspešno startovao u Majamiju. I on je uspeo da prođe u četvrtfinale takmičenja jer je odneo pobedu nad nad Mihailom Južnim i time ostvario do sada najbolji rezultat u karijeri kada se radi o masters turnirima! Njegova sledeća prepreka na putu do polufinala mogao bi da bude Nikolaj Davidenko ili Mario Ančić koji čine drugi četvrtfinalni par.






Čestitamo i očekujemo još bolji plasman na tekućem turniru !
AUTOR JULIJA MILOŠEVIĆ
Powered By Blogger