субота, 26. април 2008.

ĐOKOVIĆ PREDAO MEČ FEDERERU


Niko, pa ni on sam nije očekivao da će usled problema sa disanjem morati da preda meč svom protivniku. Na teren je izašao vrlo raspoložen i nasmejan i niko nije primećivao znake slabosti pri disanju. Da li je to prouzokovano umorom, ne zna se, ali je jasno da Srbija neće imati svog predstavnika u finalu Monte Karla.

Prvi set je bio vrlo napet, i Nole i Federer bili su vrlo koncentrisani tako se nije ni videla razlika među njima. Federera je malo bolje služio servis i tako da oduzeo jedan servis svom protivniku i osvojio taj set rezultatom 6:3. Drugi set, Novak je počeo agresivnije i sa više voleja je osvajao poene, ali se i Federer dobro branio. Pri rezultatu od 3:2 za Švajcarca, Novak mu je prišao i rekao da predaje meč. Izraz njegovog lica jasno je govorio da nema snage da nastavi da se bori. Rodžer je na to izjavio da ne voli da dolazi do pobede na takav način, već da više voli da zaista pokaže da je bolji od Novaka. Možda će imati priliku na turnirima koji slede.

U finalu Švajcarac će se sastati sa kraljem šljake Rafaelom Nadalom koji je savladao Nikolaja Davidenka 2:0, po setovima 6:3 i 6:2.

Novak je ipak dobio neke poene na ATP listi jer mu je ovo prvo četvrt finale, ali neće moći da pretekne Nadala, bar za sada.

AUTOR JULIJA MILOŠEVIĆ

NOLE PROTIV FEDERERA ZA FINALE


Novak Đoković je pošto je u drugom kolu pobedio Ljubičića sa 6:0 i 6:4, u trećem Endija Mareja sa 6:3 6:3 i četvrt finalu se sastao sa Amerikancem Semom Kverijem. Njih dvojica su se samo jednom do sada sastali i to ove godine na Australijan Openu. Nole je tada slavio sa ubedljivih 3:0. Novaku je ovo prvo četvrt finale u Monte karlu, a do sada na ovom turniru ima skor od tri pobede i dva poraza. Amerikanac je sada na pedesetom mestu ali je iznenađenje ovog turnira jer je pobedio Karlosa Moju i Rišarda Gaskea, ali mu je naš teniser stao na put.

U prvom setu Srbin je imao čak dve brejk prilike u trećem i petom gemu ali nije nijednu iskoristio. Uprkos tome i jednom izgubljenom servisu, Đoković je prvi set dobio sa 6:4. U drugom setu je ispravio greške iz predhodnog seta i na samom startu oduzeo servis protivniku. Kako su se gemovi nizali Nole je igrao sve bolje i bolje i čak tri puta oduzeo servis Amerikancu. Taj set je dobio sa neverovatnih 6:0. Meč je trajao malo više od sat vremena i Nole je ovom pobedom zabeležio najbolji uspeh na šljaci- ulazak u polufinale. Tamo ga čeka iskusni Švajcarac Federer koji je sa dosta muke savladao Nalbandijana.

Federer i Đoković su prvi put igrali baš u Monte Karlu, pre četiri godine. Tada je Nole bio tek 63. igrač sveta i došao u prvo kolo posle kvalifikacija.

Tada je pobedio Federer što je i bilo za očekivati, a sada kada je Nole tik iza njega na rang listi, videćemo šta će biti.

AUTOR ANĐELA KELE
Powered By Blogger