уторак, 22. април 2008.

HRABRA SRPKINJA


Američki Stejt department i državni sekretar SAD-a, Kondoliza Rajs nominovali su našu Anu za "hrabru ženu sveta". Ovu nagradu je inače oformila Kondoliza, a Ana je povodom iste izjavila:" Ovo je jedno veliko iznenađenje. Velika je čast i želela bih da se zahvalim odgovornima što su mi uputili tako veliki komplimet". Ima mnogo razloga zbog kojih je Ivanovićeva nominovana za ovu prestižnu nagradu. Naime, sa samo 20 godina zauzela je drugo mesto na svetskoj rang listi i čak dva gren slem turnira zavšila na drugom mestu. Poznato je i to da je lepa Ana prošle godine postala ambasadorka UNICEF-a. Donirala je do sada veliku količinu novca siromašnoj deci , a nedavno smo pisale i o projektu pod nazivom "Škola bez nasilja", u kojem je učestvovala donirajući novac i potpisujući autograme deci. Ana je vlasnica još dve nagrade: Nagrade "Karen Krantzcke" za fer sportsko ponašanje i nagradu za igračicu koja najviše napredovala u 2007. god. Ani je ipak najomiljenije priznanje za najlepšu teniserku belog sporta, koje su joj dodelile ausralijanske novine " The age".

Ana se trenutno nalazi u Beogradu, a priprema se za turnir prve kategorije koji će se održati u Tokiju u septembru tekuće godine.

AUTOR JULIJA MILOŠEVIĆ

NOLE BLIZU NADALA







Naš najbolji teniser sada je najbliži svom snu da postane prvi reket sveta. Razlika između njega i drugoplasiranog Španca je sada najmanja i iznosi 1 145. Rafa u naredna dva meseca brani veliki broj bodova i to titule u Monte Karlu i Rimu(1000) bodova, finale Hamburga i Rolan Garosa(500) bodova. Španac sada oseća veliki pritisak jer zna šta ga sve čeka u naredna dva meseca. On jeste najbolji na šljaci i osvajao je najviše turnira na ovoj vrsti podloge, ali je za razliku od njega Novak dosta fizički napredovao jer je imao veliku pauzu od Majamija gde je ispao u prvom kolu. Na sve ovo Đoković je izjavio:" Mislim da sam ove godine jači jer imam više samopouzdanja. Osvojio sam jedan gren slem, iako ne na šljaci. U proteklih nekoliko meseci moja forma je u usponu, izuzimajući Majami. Sve ostalo sam igrao na visokom nivou. Pristup mečevima na ovoj podlozi je drugačiji. Ako previše menjate igru, to se okrene protiv vas. Morate biti strpljivi. Ja sam sada strpljiviji nego što sam bio ranije. Neophodna je mentalna jačina jer potrebno više vremena da stvorite poene i morate da čekate prilike. Pored toga morate biti fizički veoma dobro pripremljeni , ali na tome sam radio predhodne dve nedelje. Suočiću se sa dva igrača koji su veoma uporni, a Rafa je i kralj šljake. Videćemo."



AUTOR ANĐELA KELE
Powered By Blogger