четвртак, 17. април 2008.

DAREŽLJIVA ANA


Zahvaljujući Ani Ivanović petnaest škola u Srbiji dobiće sredstva uz pomoć kojih će moći bolje da funkcionišu. Ana Ivanović je jedna od Unicefovih ambasadorki i njenu humanost je pokazala više puta pa i sada. Ova donacija je obuhvatila više osnovnih škola među kojima su: "Vera Radosavljević" iz Negotina, "Dušan Radonjić", "Prvi srpski ustanak" iz Aranđelovca, "Jan Kolar" iz Bača, "Ratko Mitrović" iz Čačka i mnoge druge. Sve navedene škole Ana je počastvovala svojim prisustvom i strpljivo delila autotograme svoj deci.
AUTOR JULIJA MILOŠEVIĆ

MARKICE SA NAŠIM TENISKIM ZVEZDAMA


Naši najbolji teniseri i teniserke dobili su čast da se njihovi likovi nađu na poštansim markicama. Ana Ivanović je povodom toga izjavila da ne može da veruje da joj je sa samo 20 godina ukazana takva čast. I ostali teniseri i teniserke reagovali su poput Ane. Markice će biti štampane u ograničenom broju za potrebe ovogodišnje Olimpijade u Pekingu. Osim na markicama, njihovi likovi nalaze se i na kovertama koje će kružiti našom zemljom.
AUTOR ANĐELA KELE

JELENA U ČARLSTONU


U Čarlstonu Jelena Janković počinje odbranu trofeja. Prvi rival petoj teniserki sveta biće Amerikanka Aleksandra Stivenson (27), iskusna teniserka koja pokušava da se vrati na veliku scenu posle skoro četiri godine problema sa povredama ramena, ledja I stopala. Nekada 18. igračica sa VTA liste trenutno zauzima tek 377. poziciju I u glavni žreb je došla kroz kvalifikacije.

U prvoj rundi Stivensonova je bila bolja od Ruskinje Žitkove – 7: 6, 6 : 1.

AUTOR JELENA PAVLOVIĆ

POZNATI PAROVI U DEVIS KUPU

Devis kup reprezentacija Srbije u septembru putuje u Slovačku, gde će se sastati sa reprezentacijom ove zemlje u okviru plej-ofa za opstanak u Svetskoj grupi Devis kupa.Iako tačan grad i podloga održavanja nisu poznati, izvesno je da će se mečevi odigrati u periodu od 19. do 21. septembra i da ulogu favorita ima naš tim.Obzirom na težinu celokupnog žreba, naši teniseri mogu da budu zadovoljni ishodom istog, jer Slovaci nemaju ni jednog predstavnika u prvih 100 na svetu.Najbolje rangirani igrač Slovačke je Lukas Lacko, 149. na svetu. Slede Dominik Hrbati (195), Karol Bek (231)...Naši rivali su nešto jači u dublu, jer će u svom timu najverovatnije imati Majkla Mertinaka, 47. na ATP listi u konkurenciji parova. Međutim, naša prednost je i u tom aspektu, jer ćemo ako se sve bude odvijalo po planu, imati iskusnog Nenada Zimonjića.Na današnjem žrebu održanom u Londonu (sedište ITF), Srbija nije bila nosilac i kao takva mogla je da izvuče selekcije: Australije, Hrvatske, Rumunije, Austrije, Belgije, Izraela i Koreje.Parovi plej-ofa za opstanak u Svetskoj grupi:Čile vs. AustralijaVelika Britanija vs. AustrijaŠvajcarska vs. BelgijaHrvatska vs. BrazilIzrael vs. PeruHolandija vs. Južna KorejaRumunija vs. IndijaSlovačka vs. Srbija
AUTOR JELENA PAVLOVIĆ

DEVIS KUP ZA MUŠKARCE




Teniska reprezentacija Srbije dobiće danas u Londonu rivala u plej-ofu za opstanak u Svetskoj grupi Devis kupa. Naša reprezentacija, zbog pada na novoj rang-listi ITF, neće biti medju nosiocima u žrebu, pa su potencijalni suparnici: Hrvatska, Slovačka,Australija,Belgija, Južna Koreja, Rumunija, Austrija I Izrael. Prema oprobanoj proceduri Devis kupa, poznato je I protiv koga bi Djoković, Tipsarević I Zimonjić igrali kod kuće, a s kim na strain. Jedini rival koga bi Srbija sigurno ugostila je Izrael, dok bi u slučaju da suparnici budu Slovačka, Australija, Rumunija Belgija I Austrija meč bio igran na terenu rivala. Ako bi, ipak, naši teniseri ,,izvuki” Hrvatsku ili Južnu Koreju, pravo domaćinstva I izbora podloge bilo bi odredjeno, takodje, žrebom. Dakle, idealni suparnik naše reprezentacije bili bi Izrael I Južna Koreja, pogotovo ako bi žreb odredio da se meč igra u Beogradu. Nijedno gostovanje neće biti lako, a ako bi nekog trebalo izbeći onda su to Hrvati, petoplasirana ekipa sa rang-liste I osvajač trofeja iz 2005. godine, čije boje brane: Mario Ančić, Ivo Kralović I Marin Čilić.
AUTOR JELENA PAVLOVIĆ
Powered By Blogger