понедељак, 31. март 2008.

Pobeda i porazi



Do skoro naša njbolje plasirana teniserka Jelena Janković, među fanovima poznatija kao JJ pobedila je u meču trećeg kola mastersa u Majamiju. Protivnica joj je bila Lusi Safarova, a Jelena je slavila pobedu nakon dva seta osvojena rezultatom 2:0 (6:2 i 6:1). Meč je trajao 57 minuta, a sledeća protivnica joj je Ji Zeng iz Kine.

Za razliku od Jankovićeve, Ana Ivanović pretrpela je poraz u trećem kolu od Lindzi Devenport koja je meč završila rezultatom 2:0, posetovima 6:2 i 6:1. Možemo reći da našoj Ani turnir u Majamiju nije srećan jer je i prošle godine ispala i to u drugom kolu.

Što se pak tenisera tiče, Viktor Troicki izgubio je od šestog tenisera sveta Endija Rodika sa 2:1, po setovima 5:7, 6:2, 6:4. Zimonjić i Nestor takmičili su se u kategoriji parova ali ni oni nisu uspeli da trijumfuju u meču protiv Kaljerija i Gonzalesa. Poraženi su sa 2:0 (7:6 , 7:6).


AUTOR JULIJA MILOŠEVIĆ




Pašanski poražen u finalu


Pašanski, nažalost, nije uspeo da osvoji turnir čelendžer serije pošto je u finalu poražen od Rusa, Mihaila Kukuškina koji je u polufinalu savladao Francuza Nikolasa Devildea. Kukuškin je meč protiv Borisa Pašanskog dobio prilično lako, u dva odigrana seta rezultatom 6:3 i 6:4.
Naš teniser se međutim nije isticao samo u pojedinačnoj kategoriji tokom turnira u italijanskom gradiću Barleti. Naime, bio je uspešan i u konkurenciji parova. Sa partnerom Jurijem Šurkinom stigao je do finala ali su poraženi od Maraša iz Austrije i Mertinanka iz Slovačke.
AUTOR JULIJA MILOŠEVIĆ

Pašanski došao do finala Barlete


Boris Pašanski bio je bolji od ruskog tenisera Ščukina u polufinalu čelendžer turnira u Barleti. Savladao ga je u 3 seta(6:7, 6:3 i 6:3) i tako se plasirao u finale gde ga očekuje takođe Rus, Mihail Kukuškin.
Naš teniser je u Barleti postavljen za šestog nosioca i ima fantastičnu priliku da osvoji turnir i dobru novčanu nagradu!
AUTOR JULIJA MILOŠEVIĆ
Powered By Blogger