субота, 5. април 2008.

JELENA PORAŽENA ALI SA OSMEHOM :-)



Ovo finale će ostati Sereni Vilijams u dubokom sećanju.

U prvom setu je dva puta oduzela servis našoj JJ i dobila taj set rezultatom 6:1 bez mnogo muke. U drugom setu su se stvari malo okrenule iako je povela sa 3:0. Jelena je skupila snagu i suprotstavila se snažnim servisima Amerikanke. Pošto ju je sustigla, imala je snage i da dobije taj set sa 7:5. U trećem setu Serena je prebrodila krizu iz drugog seta i uz pomoć mnogobrojne publike povela sa 5:0. Međutim, tu je upala u još veću psihičku krizu jer nije mogla da osvoji set već je dopustila da Jelena napravi čak dva brejka i rezultatski joj se približi na dva gema razlike. Nije uspela da iskoristi čak sedam meč lopti i u naletu besa polomila je reket zbog čega je dobila opomenu od sudije. Nije mogla da ubaci servis, promašivala je i iz forhenda i iz bekhenda dok se Jeca na njene muke samo blago osmehivala i nije mogla da veruje da igračica poput Serene Vilijams ne može da osvoji jedan poen i time titulu. Osma meč lopta je bila presudna i mlađa sestra Vilijams je jakim smečom osvojila šesti gem i svoju petu titulu u Majamiju. Ovom pobedom ona je postala petostruka osvajačica ovog turnira i time se izjednačila sa Nemicom Štefi Graf, pa je povodom toga izjavila: ''Ovaj turnir bi trebalo da se zove Serena-Štefi open".

Jelena nije skidala osmeh sa lica kao da nije porazena. Za nju je ovo bila dobra zabava kao i za publiku. Pre nego što je dobila pehar, Jelena je za svoju protivnicu kroz smeh izjavila: "Mislila sam da će u trećem setu da bude dobra prema meni i da me pusti da je sustignem. Međutim ipak je pokazala da je jača i bolja".

Jelena je ipak ostala na trećem mestu i dobila je 295 000 dolara, a Serena je svoj budžet uvećala za 595 000 dolara. Njoj je ovo čak trideseta titula u karijeri.
AUTOR ANĐELA KELE

FINALE ZA SRBIJU!


Naša teniserka je nikada lakšom pobedom nad Ruskinjom Verom Zvonarevom došla do finala turnira u Majamiju. Meč je trajao sat i deset minuta i u prvom setu Jelena je uspela da dva puta oduzme servis protivnici, odlično i sama servira i ubedljivo dobije set sa 6:1. U drugom setu Ruskinja je pružila malo jači otpor ali je Jeca i u njemu uspela da oduzme jedan servis protivnici i dobije set sa 6:4. Protivnica u finalu joj je Amerikanka Serena Vilijams protiv koje ima pozitivan skor u međusobnim duelima 3:2. O protivnici, njihovom poslednjem okršaju i susretu u finalu JJ kaže: " TAJ MEČ JE BIO NAJBOLJI KOJI SAM ODIGRALA U MELBURNU. SAD MORAM DA PONOVIM TAKVU IGRU, DA BUDEM AGRESIVNA I NE DOZVOLJAVAM LAKE POENE. VEOMA SAM ZADOVOLJNA I UZBUĐENA ŠTO SAM SE PO PRVI PUT PLASIRALA U FINALE OVOG TURNIRA. MISLIM DA SAM PROTIV ZVONAREVE POKAZALA DOBRU IGRU. SADA MI JE ČUDNO ŠTO SAM DOŠLA DO SAMOG KRAJA JER SAM U DRUGOM KOLU BILA NADOMAK ELIMINACIJE".
AUTOR JULIJA MILOŠEVIĆ
Powered By Blogger