среда, 26. март 2008.

SRBIN IGRA NAJLEPŠI TENIS



Novak Djoković pobednik je ankete koju je organizovao hrvatski vebsajt Index.hr.


Radi se o krajnje zanimljivoj anketi na temu: "Ko danas u svetu igra najlepši tenis"? Osim za našeg najboljeg tenisera, posetioci sajta mogli su da glasaju za mnoga poznata imena iz sveta tenisa kao što su: zasada najbolji igrač sveta Rodžer Federer, zatim Nikolaj Davidenko, Španac Rafael Nadal i Ivan Ljubičić.


Prvo mesto je, dakle, potpuno zasluženo pripalo Noletu sa skoro 74 odsto glasova, drugoplasirani je Švajcarac Federer, a trećeplasirani Nadal.
AUTOR JULIJA MILOŠEVIĆ

TURNIR NA FLORIDI




Dok su se naši najbolji teniseri Novak, Ana, Jelena i Nenad odmarali ostatak srpskog tima borio se za plasman u prvo kolo turnira na Floridi(Sanrajz) čiji je nagradni fond 100.000 dolara.


Viktor Troicki je u kvalifikacijama pobedio Britanca Aleksa Bogdanovića sa 2:1 po setovima 6:4, 3:6 i 6:1.Sledeći protivnik u prvom kolu mu je Boli iz Švajcarske.




Dušan Vemić je igrao protiv Amera Delića i savladao ga sa 2:1, a sledeći protivnik mu je Hase.




Naš drugi teniser Janko Tipsarević u drugom kolu bio je očekivano bolji od 170. tenisera Jana Herniha i time se plasirao u četvrtfinale.
AUTOR ANĐELA KELE

DVE TITULE ZA SRBIJU

Najbolji srpski teniser i teniserka opravdali u svoje zvanje i osvojili dve titule u pojedinačnim kategorijama.Ana Ivanović je oko podneva po kalifornijskom vremenu započela svoj finalni meč protiv svoje malo starije i iskusnije protivnice iz Rusije-Svetlane Kuznjecove. S obzirom na činjenicu da je Ana u međusobnim duelima savladala čak četiri puta, nismo ni sumnjali da će se broj pobeda povećati. Fizički jača i iskusna Svetlana je zadala probleme našoj Ani već u prvom setu kada je pri rezultatu 1:2 bila blizu brejka. Ana nije dopustila da joj protivnica olako oduzme servis i dobije taj gem i to je bio ključni momenat za osvajanje seta rezultatom 6:4.Drugi set je dobila još boljim rezultatom 6:3 i tako osvojila svoju šestu titulu u karijeri, a treću iz turnira prve kategorije.Meč je trajao nepunih sat i po i za to vreme je naša teniska zvezda pokazala sjajnu igru na šta je sama bila ponosna i izjavila: " Prvi put sam osvojila turnir koji traje ovako dugo, skoro dve nedelje. Da bih pobedila, moram da sačuvam koncentraciju sve vreme turnira. Kontrolisala sam emocije, i zadržala sam psihičku i fizičku formu tokom čitave dve nedelje. To će biti neophodno kada budem pokušala da osvojim gren slem, i ova pobeda daje mi mnogo samopouzdanja"U tri sata posle podne na teren je izašao treći teniser sveta, Novak Djoković. Njegov protivnik je neočekivano bio Amerikanac Mardi Fiš koji je čak 95 mesta iza našeg teniskog asa.U prvom setu, Amerikanca nije služio servis kao u meču protiv prvog teniskog reketa-Federera. Djoković je uspešno pravio brejk za brejkom i naravno osvajao gemove na svoj servis što je i donelo rezultat-6:2. Drugi set je bio malo teži za našeg tenisera jer je Fišu proradio servis i napadao je rizičnije što mu je donosilo poene u kritičnim momentima igre. Novak je bio u maloj krizi i nije uspeo da pruži otpor razigranom Amerikancu koga je bodrila mnogobrojna publika. Fiš je izjednačio rezultat na 1:1 rezultatom 5:7 u drugom setu. Odlučujući set Novak je dobio rezultatom 6:3 posle 2 sata i 5 minuta igre uz pomoć samo jednog brejka.Turnir u kalifornijskom gradiću doneo je Djokoviću drugu titulu za redom. Ukupnu zaradu povećao je za fantastičnih 550 000$, a broj ATP bodova je uvećao za 150.Nakon pobede Novak je izjavio: "Meni je Melburn najdraža pobeda u karijeri, jer gren slem nosi poseban značaj. To ne znači da ovu pobedu neću proslaviti. Kada se sve slegne, mogu da kažem da sam prezadovoljan startom sezone. Nisam očekivao da ću početi godinu toliko dobro. Ovo je podloga na kojoj ostvarujem najbolje rezultate, nadam se da će tako i ostati".
AUTORKE JULIJA MILOŠEVIĆ I ANĐELA KELE

TENIS IZVAN POLITIKE


Na nedavno završenom turniru na kome su trijumfovali naši teniseri, navijači koji su želeli da iskoriste priliku i još jednom podsete da je Kosovo deo naše države, oštro su iskritikovani i sprečeni da skandiraju poznati slogan: "KOSOVO JE SRBIJA".

Organizatori su ovim gestom još jednom stavili do znanja da će sport uvek biti izvan okvira politike.
AUTOR ANĐELA KELE
Powered By Blogger