петак, 28. март 2008.

NAGRADE ANI I NOVAKU



Novak Đoković je sjajno počeo ovu godinu. Pored dva turnira koja je osvojio proglašen je i za tenisera koji je najviše napredovao u prošloj godini. Nagradu mu je uručio legendarni Bjorn Borg koji je osvojio 11 gren slem turnira. On je pohvalio našeg asa i za teniske sposobnosti, ali i za to što ume da zabavlja publiku.Čak je prokomentarisao da bi voleo da i njega Nole nekad imitira. Rodžer Federer je dobio nagradu za najboljeg igrača ali za našeg tenisera prognozira:"Kako stvari stoje Đoković će dobiti priliku da napadne prvo mesto ako bude nastavio u sadašnjem ritmu".

U ženskoj konkurenciji nagrada za teniserku koja je najviše napredovala pripala je srpskoj teniserki Ani Ivanović. Pord ove, Ana je dobila i "Karen Krancke" nagradu za primereno sporstko ponašanje. Posle ceremonije za proglašenje najboljih Ana je izjavila: ''Bila je to neverovatna godina. Imam vrlo loše sećanje na učešće na turniru u Majamiju prošle godine i prosto je neverovatno kada pomislim šta se sve dogodilo od tada.Vrlo sam ponosna, ali želim da idem još dalje i da postanem prva igračica na svetu".
AUTOR ANĐELA KELE

ZABAVA U MAJAMIJU






Pored brojnih obaveza koje imaju na turniru u Majamiju, mlađa sestra Vilijams i Rafa našli su vremana i za zabavu, u okviru tenisa, naravno. Kralj šljake je ovoga puta imao malo drugačiju podlogu-vodu. On i Serena odigrali su meč u bazenu na krovu hotela "Gejnsvort saut". Zaposleni u ovom luksuznom objektu nedelju dana su pripremali podlogu za svetsku premijeru vodenog tenisa gde su igrači stajali na specijalnim platformama u 35m dugačkom bazenu.Posle ovog egzibicionog meča, Serena je izjavila: "Iskoristila sam životnu šansu da uđem u istoriju tenisa. Bilo je neverovatno i uživala sam. Rafa je pravi džentlmen i ponudio se da igra na strani koja je bila dublje u vodi".
AUTOR JULIJA MILOŠEVIĆ

FANTASTIČNA SRPSKA PETORKA









Verujemo da znate da fantastičnu petorku čine Ana, Nole, Janko, Jeca i Viktor. Svi se oni trenutno nalaze na turniru u Majamiju gde obavljaju svoj posao najbolje moguće, a nadamo se da će tako i ostati!


Ana će igrati protiv Francuskinje Emili Lu, Jelena protiv Šveđanke Sofije Ardvison a Noletov protivnik biće Kevin Anderson. Nole oseća najveći pritisak na tekućem turniru jer ima zadatak da odbrani prošlogodišnju titulu. Povodom predstojećih mečeva Ana je izjavila:"Najvažnije je da iz svake pobede i poraza izvučem pouku. Radim ono što volim, zabavljam se i to za posledicu ima dobre rezultate"


Nadamo se da će na ovom turniru svi naši predstavnici pouke izvlačiti samo iz pobeda!
AUTOR ANĐELA KELE

Pašanski ušao u četvrtfinale čelendžera u Barleti!

Ova godina sjajno je počela za sve naše tenisere i teniserke.




Posle uspeha Novaka Đokovića, Ane Ivanović, Janka Tipsarevića i Viktora Troickog, pažnju javnosti privukao je Boris Pašanski. On je posle odličnog starta na "čelendžeru" u Barleti nastavio da ređa pobede koje su ga dovele do četvrtfinala. U trećem kolu savladao je Eduarda Rodžer Vaselina sa 2:1 (2:6, 6:4 i 6:3). U narednom meču protiv Naza iz Italije, Pašanski će pokušati da se plasira u polufinale. Čelendžer u Barleti se inače igra na šljaci, a nagradni fond je 42.500 evra.
AUTOR JULIJA MILOŠEVIĆ

Troicki i Tipsarević stigli do drugog kola turnira u Majamiju!




Kao što smo već pisale velika nada srpskog tenisa-Viktor Troicki juče je igrao protiv Viktora Haneskua, koji je bolje plasiran od našeg tenisera.


Ipak, Troicki ga je lako savladao, u dva seta (6:4 i 6:1) i na taj način sebi obezbedio mesto u drugom krugu takmičenja gde ga očekuje meč sa Endijem Rodikom.



Janko Tipsarević je zatim savladao svog protivnika, Tajvanca Jen Hsun Lua u 3 seta (6:1, 4:6 i 6:4). Njegov protivnik u drugom kolu biće Fernando Verdasko.

Želimo im sreću...
AUTOR ANĐELA KELE

Powered By Blogger