субота, 26. април 2008.

NOLE PROTIV FEDERERA ZA FINALE


Novak Đoković je pošto je u drugom kolu pobedio Ljubičića sa 6:0 i 6:4, u trećem Endija Mareja sa 6:3 6:3 i četvrt finalu se sastao sa Amerikancem Semom Kverijem. Njih dvojica su se samo jednom do sada sastali i to ove godine na Australijan Openu. Nole je tada slavio sa ubedljivih 3:0. Novaku je ovo prvo četvrt finale u Monte karlu, a do sada na ovom turniru ima skor od tri pobede i dva poraza. Amerikanac je sada na pedesetom mestu ali je iznenađenje ovog turnira jer je pobedio Karlosa Moju i Rišarda Gaskea, ali mu je naš teniser stao na put.

U prvom setu Srbin je imao čak dve brejk prilike u trećem i petom gemu ali nije nijednu iskoristio. Uprkos tome i jednom izgubljenom servisu, Đoković je prvi set dobio sa 6:4. U drugom setu je ispravio greške iz predhodnog seta i na samom startu oduzeo servis protivniku. Kako su se gemovi nizali Nole je igrao sve bolje i bolje i čak tri puta oduzeo servis Amerikancu. Taj set je dobio sa neverovatnih 6:0. Meč je trajao malo više od sat vremena i Nole je ovom pobedom zabeležio najbolji uspeh na šljaci- ulazak u polufinale. Tamo ga čeka iskusni Švajcarac Federer koji je sa dosta muke savladao Nalbandijana.

Federer i Đoković su prvi put igrali baš u Monte Karlu, pre četiri godine. Tada je Nole bio tek 63. igrač sveta i došao u prvo kolo posle kvalifikacija.

Tada je pobedio Federer što je i bilo za očekivati, a sada kada je Nole tik iza njega na rang listi, videćemo šta će biti.

AUTOR ANĐELA KELE

Нема коментара:

Powered By Blogger