недеља, 27. април 2008.

KRALJ ŠLJAKE ZADRŽAO TRON


Kralj šljake, Rafael Nadal osvojio je i četvrti uzastopni turnir u Monte Karlu i time postao jedini igrač koji je to ikada učinio. Nakon jednog sata i trideset sedam minuta rivalske borbe protiv prvog reketa sveta Švajcarca Rodžera federera, Rafa je opravdao svoj naziv i osvojio prvu titulu ove godine. Pošto je i prošle godine osvojio ovaj turnir, sada nije dobio dodatne bodove već je zadržao isti broj poena. Ako ovako nastavi, ima dobre šanse da napadne Rodžerovo carstvo i po prvi put u karijeri bude prvi igrač sveta.

U prvom setu Nadal je realno igrao bolje ali se i Švajcarac dobro držao tako da nije bilo brejkova i pitanje pobednika tog seta odlučeno u 12. gemu. Set je pripao mladom Špancu rezultatom 7:5. U drugom setu situacija se skroz promenila i imali smo priliku da vidimo pravu igru Federera. Poveo je sa 4:0, dva puta oduzeo servis protivniku, a onda se Nadal neverovatno vratio u meč, sustigao ga i poveo sa 5:4. Švajcarac izborio još jedan gem i izjednačio na 5:5, a onda je Rafa osvojio dva gema za redom i tako osvojio i drugi set istim rezultatom.

Nakon loptice koju je Federer izbacio u aut pri rezultatu 40:30, Rafa je tradicionalno legao na svoju šljaku i tako proslavio svoju pobedu!

AUTOR JULIJA MILOŠEVIĆ

Нема коментара:

Powered By Blogger